מהו טיפול ומתי כדאי להיעזר בטיפול ?

שוקלים אם ללכת לטיפול אבל לא יודעים מה זה או אם מתאים לכם ? ומי המטפל המומלץ. יש המון שאלות ובמאמר זה נסביר בשפה ברורה מהו טיפול נפשי ומתי כדאי להיעזר בו.

מטפל נפשי יכול לעזור לך לעבוד דרך בעיות אישיות או נפשיות . באמצעות סוגים של טיפולים , מטפלים שונים כגון פסיכולוגים, מטפלים באומנויות השונות, מטפלים בתנועה ובשיטות נוספות מסייעים לאנשים מכל הגילאים לחיות חיים מאושרים, בריאים ופרודוקטיביים יותר.

בפסיכותרפיה (בעברית "טיפול נפשי") , פסיכולוגים מיישמים תהליכי אבחון כדי לעזור לאנשים לפתח הרגלים בריאים ויעילים יותר. ישנן מספר גישות לפסיכותרפיה – כולל טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, בינאישי , קבוצתי וסוגים אחרים של טיפול – המסייעים ליחידים להתמודד עם בעיותיהם.

פסיכותרפיה היא טיפול שיתופי המבוסס על הקשר בין אדם למטפל נפשי. היא מתבססת על דיאלוג, ומספקת סביבה תומכת המאפשרת לך לדבר בגלוי עם מישהו אובייקטיבי, נייטרלי ולא שיפוטי. אתה והפסיכותרפיסט שלך תפעלו יחד כדי לזהות ולשנות את דפוסי המחשבה וההתנהגות המונעים ממך להרגיש טוב יותר.

מתי כדאי לשקול טיפול נפשי?

בגלל תפיסות מוטעות רבות על טיפול נפשי, יש אנשים המסרבים להיעזר בטיפול. פחת מתלות במטפל, סטיגמה, חשש לחשיפה עצמית ועוד שיקולים רבים עלולים למנוע מאנשים שזקוקים לעזרה לקבל אותה. אנשים רבים חיים את חייהם כשהם כועסים, חרדים ומדוכאים. ללא סיפוק בעבודה או בחיים האישיים ועדיין החשש מלהיעזר יכול להיות כל כך גדול עד כדי כך שמעדיפים "להתמודד לבד" מבלי היכולת לעשות שינוי.

הסיבות העיקריות לטיפול נפשי

יש אנשים המבקשים להגיע לטיפול כי הם חשים מדוכאים, חרדים או כועסים במשך זמן רב. אחרים עשויים לרצות לתמוך בעצמם בעת למחלה כרונית שמפריעה לרווחתם הרגשית או הגופנית. אחרים עשויים להיות בעלי בעיות לטווח קצר הם זקוקים לעזרה לנווט. הם עשויים לעבור גירושין, , עבודה חדשה או אבל על מותו של בן משפחה, למשל.

סימנים שתוכלו להפיק תועלת מטיפול כוללים:

  • אתם מרגישים תחושה מתמשכת של חוסר אונים ועצב.
  • הבעיות לא משתפרות למרות המאמצים שלך והעזרה של בני משפחה וחברים.
  • מתקשה להתרכז במשימות עבודה או לבצע פעולות יומיומיות אחרות.
  • דאגה רבה יותר מדי, וצפייה שדברים יהיו גרועים יותר.
  • הפעולות שלך, כגון שתיית יותר מדי אלכוהול, שימוש בסמים או תוקפנות, מזיקות לך או לאחרים.

מהם סוגי הטיפול השונים?

הרקע התיאורטי של המטפל שלך שלך תשפיע על המתרחש בקליניקה שלו. ישנם גישות טיפוליות המתמקדות בהכרת העצמי  וגישות אחרות ממוקדות מטרה ספציפית.

מטפלים באומנויות ישלבו שימוש באמצעי הבעה נוספים כדי להרחיב את העולם של המטופל ולחבר אותו לעולם הממשי. טיפול בפסיכודרמה למשל משתמש במשחקי תפקידים ובפעולה וזאת במטרה לחבר את הנפש לגוף כדי להשיג חיבור הרמוני יותר בין העולם החיצוני לפנימי.

דוגמא נוספת. פסיכולוגים המשתמשים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, למשל, יש גישה מעשית לטיפול וממוקדת בהשגת מטרות ספציפיות. מטפל כזה עשוי לבקש ממך להתמודד עם משימות מסוימות שנועדו לעזור לך לפתח מיומנויות התמודדות יעילה יותר. גישה זו כוללת לעיתים קרובות שיעורי בית.

לעומת זאת, גישות פסיכואנליטיות והומניסטיות מתמקדות בעיקר בדיבור מאשר בעשייה. אתה יכול לבלות את הפגישות שלך דנים חוויות מוקדם שלך כדי לעזור לך ואת המטפל שלך להבין טוב יותר את הסיבות השורש של הבעיות הנוכחיות שלך.

המטפל שלך עשוי לשלב אלמנטים מתוך כמה סגנונות של פסיכותרפיה. למעשה, רוב המטפלים במהלך השנים משלבים אלמנטים מגישות שונות ומתאימים את הטיפול בהתאם לצרכים של כל מטופל.

הדבר העיקרי שחשוב לדעת הוא אם המטפל שלך יש מומחיות בתחום שבו נדרשת העזרה ואם המטפל שלך מרגיש שהוא או היא יכולים לעזור לך

כתיבת תגובה