"ילד הולך לו ברחוב

בבוקר בהיר של תשרי

אל בית הספר שוב יוצאים הילדים

גבר הולך אחריו

משגיח, רואה – לא – נראה

ורק אחר כך הוא עומד שם ורואה" (כל עוד, עלי מוהר)

לפני שנים רבות כשרק התחלתי ללמוד טיפול ואולי קצת לפני, קראתי את ספרה הנהדר של אליס מילר  "הדרמה של הילד המחונן", אליס מתארת ילדה הרגישה ועירנית, היא עצמה, שמקדימה לקלוט את מה מה משמח או מעציב את אמא וכתוצאה מכך ,מתאימה עצמה לדרישותיה. מוותרת על צרכיה שלה על האותנטיות שלה.

אליס תיארה את מערכת יחסים שלה כילדה מול אימה. ואני חשבתי לעצמי אז ,כיצד נוצרו ציפיות האם מילדתה , הרי גם לאם הייתה אם, שותפה לאותה טרגדיה. עוד תהיתי אם יש מי שכותב וחושב על חוויה דומה מנקודת מבט גברית ועל הקשר בין אבות ובנים . מי אם לא תמיר אשמן מתאים מלוחח על כך בפרק הזה שמיועד לאבות ולבנים אבל גם לאמהות שמעוניינות להבין את הדינמיקה שיכולה להווצר וגם את השינוי שיותר ויותר גברים רוצים לעשות. תמיר יצר תוכנית יחודית של מעגלי גברים הנפגשים ומשוחחים על התפקיד שניתן להם מהרגע שנולדו אבל גם על מה היו רוצים לשנות וליצור לעצמם מחדש.. האזנה נעימה

הפודקאסט מופק ע"י אלון ישראלי מטפל בפסיכודרמה מתל אביב ואיתן גילור מטפל באומנויות מאביחיל והוא מוגש כשירות לציבור וללא מטרת רווח. ומתארחים בו מטפלים מוסמכים ומומחים בתחומם. מטפלים בהבעה ויצירה, פסיכולוגים, ופסיכיאטרים על הטיפול שלהם והתובנות שלהם שצברו במהלך השנים. כל זאת בשפה פשוטה המאפשרת גם למי שאינו מטפל מקצועי להחשף לידע המשמעותי.

נרשמתם כבר לפודקאסט ? תוכלו להקשיב לפרקים קודמים וגם להיות מיודעים לגבי פרקים חדשים מתי שהם יוצאים. אז איך עושים את זה ? קודם כל מורידים אפליקציה לפודקאסטים כמו ספוטיפיי או גוגל פודקאסט או אפל פודקאסט. אחרי ההרשמה אפשר פשוט לחפש "טיפול ישראלי" ולהרשם. ההרשמה והאזנה (תמיד) בחינם.